Production House - Elokuvat ja dokumentit
 

TOSI TARINA: KAUNEUS ON KATSOJAN SILMÄSSÄKun elämä kolhii, ei peilikuvakaan näytä kauniilta.

38-vuotias Kristiina on työtön. Nuoruudessa alkanut päihteiden käyttö on nyt päättynyt, mutta elämä ilman päihteitä ei ole helppoa. Peilistä katsovat tutut kasvot, mutta työttömyyden ja liikakilojen vuoksi omat kasvot eivät näytä kauniilta.

Itsetuntoaan kohottaakseen Kristiina osallistuu Helsingin Diakonissalaitoksen naisten valmennuskeskuksen järjestämälle Minun tyylini -kurssille. Kurssi on keskuksen järjestämistä kursseista suosituin. Erilaisia vaikeuksia kokeneet naiset saavat opastusta meikkaamiseen, hiustenhoitoon ja pukeutumiseen. Pyrkimyksenä on tukea naisten itsetuntoa niin, että peiliin katsominen olisi vaikeuksien keskellä helpompaa. Samalla naiset tulevat yhdessä pohtineeksi mitä oikein on naisen kauneus, ja ketä varten itse kukin ehostautuu.

Kristiina saa kurssilta kimmokkeen leikata pitkät hiuksensa. Samaan aikaan hän käy läpi tähänastisen elämänsä kirjoittamalla omaelämänkerran. Kun kesä tekee tuloaan, Kristiina kääntää elämässään uuden puhtaan sivun.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jenni Linko


FOLLOW THE MONEY - RAHAN JÄLJILLÄ (2005), 76 min

Missä rahani on? Missä päin maailmaa? Mitä se puuhaa? Hyvää vai pahaa? Nämä kysymykset alkavat vaivata Timo Harakkaa, joka sijoittaa 10 000 euroa Kaukoidän rahastoon. Hän päättää lähteä rahansa perään - oppaanaan rahaston nuori tanskalainen salkunhoitaja René Petersen, jolle piensijoittaja soittaa kaikkialta maailmasta kaikkiin vuorokaudenaikoihin.
Lue lisää...


ONNI VON SOPANEN (2006), 90 min
lastenelokuva


Koulun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen, ja 11-vuotias Onni Sopanen vakuuttuu, että hän on synnytyssairaalasta joutunut väärään perheeseen. Epäilykset kasvavat entisestään, kun Onnin vauvakuvia ei löydy laisinkaan ja tyhmä isosiskokin tuntuu vihjailevan asiasta. Vielä kun Onnin ystävä Josku väittää, ettei sinisilmäinen voi olla ruskeasilmäisten vanhempien lapsi, on jo lähes selvää että Onnin on vaihdokki, ja jossakin joku – todennäköisesti Bill Gates - etsii kadonnutta poikaansa.

Onnin maailma järkkyy kodin lisäksi myös koulussa kun luokkaan tulee ulkomailta adoptoitu uusi oppilas, Miro, joka leveilee jutuillaan ja tuntuu olevan ylivoimainen kaikessa. Onneksi Onnin opettaja V-P aistii heikentyneen luokkahengen ja päättää järjestää leirikoulun, jossa Onni ja Miro yllätyksekseen ystävystyvät ja ryhtyvät porukalla selvittämään Onnin menneisyyttä, sekä sitä miten lemmikkimarsut saadaan lisääntymään. Leirikoulusta palattuaan Onni vaatii saada nähdä syntymätodistuksensa.

Onni von Sopanen on ohjaaja Johanna Vuoksenmaan toinen kokoillan elokuva. Vuoksenmaan esikoisohjaus Nousukausi voitti Jussi-palkinnon vuoden 1999 parhaana elokuvana ja keräsi teattereihin yli 160 000 katsojaa. Onni von Sopasen on käsikirjoittanut Johanna Hartikainen ja tuottajana on Liisa Akimof.


TOSITARINA: PUUTARHURINA VANKILASSA

Tositarinassa seurataan puutarhuri Hannu Roosin arkea Keravan vankilassa vuoden ajan. Lääkkeetöntä päihdehoitoa saavat vangit työskentelevät Hannun opastuksella vankilan puutarhalla. Töitä tehden nämä niin kutsutun Kisko-hoidon ensimmäisen vaiheen vangit kohtaavat Hannun filosofian käytännössä. Hän ei moralisoi, vaan haluaa kohdata paatuneetkin rikolliset ennen kaikkea ihmisinä.

Kasvit, kuten eläimetkin voivat Hannun mielestä opettaa paljon itse kullekin, mutta eritoten vangeille, jotka haluavat muuttaa elämäänsä. Keravan Kisko-oppilaat hoitavat kaneja ja lampaita siinä missä kukkiakin. He opettelevat ottamaan vastuuta muista luontokappaleista ja siinä sivussa itsestään.

Keravan vankila on tehnyt uraauurtavaa työtä vankien vankilakierteen katkaisemiseksi ja päihteiden käytön lopettamiseksi. Yksi työmuoto on vuonna 1991 aloitettu Kisko - ohjelma. Se alkaa vankilassa ja jatkuu siviiliin pääsyn jälkeen

Keravan vankilan malli on saanut osakseen myös kritiikkiä. Vankien paapomista ei kaikkialla katsota hyvällä, vaan halutaan, että väärintekijöitä rangaistaan kunnolla.
Hannu Roos on toista mieltä. Hänestä myös vangeille pitää antaa mahdollisuus muuttua, ja hänen tehtävänsä puutarhurina on tukea tätä muutosta. Sen hän tekee
olemalla läsnä, heittämällä läppää ja opastamalla puutarhanpidon saloihin.

Ohjaus: Leena Häkkinen